Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е комплимент от страна

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е комплимент от страна
Коментари Харесай

Тръмп се зарадва, че Путин предпочита Байдън за президент

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е " комплимент " от страна на съветския диктатор Владимир Путин да каже, че избира държавен глава на Щатите да е Джо Байдън.

Президентът на Русия съобщи, че демократът е " по-предвидим " от републиканеца, " по-опитен, политик от остарялата школа ". Но Путин добави, че Кремъл щял да работи с всеки американски президент. Изказванията му идват дни преди изборите за държавен глава в Руската федерация, които са предрешени в интерес на Путин, и месеци преди вота в Съединени американски щати.

В сряда вечерта, говорейки със свои последователи на избирателен протест в Северен Чарлстън, Южна Каролина, Тръмп съобщи, че ще реализира " невероятни " неща, в случай че се върне в Белия дом. Щял да постави край на войната между Русия и Украйна " доста бързо ". На каква цена обаче - републиканецът в никакъв случай не прецизира.

" Президентът на Русия Путин в действителност преди малко ми направи страховит комплимент ", продължи Тръмп. " Той преди малко сподели, че би предпочел Джо Байдън да е президент, в сравнение с Тръмп. Това е комплимент. Много хора споделиха: " О, боже, това е прекомерно неприятно ". Не, не, това е нещо хубаво ", пояснява републиканецът думите на търсения от съда в Хага деспот.

Доналд Тръмп съобщи пред поддръжниците си, че не е изненада, че Путин би предпочел да види Байдън в Белия дом, като посочи, че по време на първия си мандат е поставил завършек на " Северен поток " 2 - съветския газопровод към Германия, който беше взривен през 2022 година Тръмп наложи наказания на съветската държавна газова компания, която стои зад газопровода, през декември 2019 година, само че администрацията на Байдън анулира тези наказания през май 2021 година

Истината обаче е, че Тръмп е доста по-удобен за Путин, изключително откакто разгласи няколко пъти, че ще постави " край " на войната в Украйна. Преди дни републиканецът направи противоречиво изявление, в което директно насърчи Москва да нападне НАТО. Белият дом и редица интернационалните водачи осъдиха думите му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР